top of page

Plantenkleuring

 

Gezond en 100% natuurlijk!
Het kleuren van je haar kan ook zonder het gebruik van agressieve chemische middelen. Het is een fabel dat het niet dekt of groen/oranje wordt.

Ik kleur al 11 jaar met verschillende merken en ben nog steeds dagelijks verbaasd over de prachtige kleurresultaten en geneeskrachtige, verzorgende eigenschappen.Ook voor het milieu is het 100% oké. Zowel de kweek, productie als de biologische afbreekbaarheid.

De plantenkleuring kan van lichtblond tot mokka bruin perfect dekken. De warme tinten zijn heel mooi en verliezen hun glans niet.

Ze kan niet verlichten.

Hoe werkt het kleuren?
Ze bestaat voor 100% uit gemalen planten. De kleuring hecht aan de buitenste lagen van het haar. Hierdoor wordt het eigen pigment en de conditie van het haar niet aangetast zoals bij chemische haar verven.

 

Ze bestaat uit onder meer:

voor blond: Cassia auriculata (Cassia) bladpoeder *, Indigofera tinctoria (Indigo) bladpoeder *, Lawsonia inermis (Henna) bladpoeder *, Emblica officinalis (Amla) fruitpoeder *, Ziziphus spina-christi (Ziziphus) Bladpoeder *, Eucalyptus ( Eucalyptus) bladpoeder *, Aloë barbadensis (Aloë Vera) Bladpoeder *, Curcuma longa (Kurkuma) poeder * Wortelstok, Matricaria recutita (Kamille) Bloempoeder.

voor mooi klassevol mahonie: Lawsonia inermis (Henna) Bladpoeder, Beta vulgaris (bietenwortel) wortelpoeder *, Emblica officinalis (Amla) fruitpoeder *, Ziziphus spina-christi (Ziziphus) Bladpoeder *, Eucalyptus (Eucalyptus) bladpoeder *, Aloë Barbadensis (Aloë Vera) Bladpoeder *, Curcuma longa (Kurkuma) poeder * Wortelstok, Hibiscus sabdariffa (Roselle) Zaailingenpoeder *, Matricaria recutita (Kamille) Bloempoeder.

Bloemen, wortels, schors, hout, vruchten, blaadjes.
Van elke plant worden de ‘kleurende’ onderdelen gebruikt.


Al eeuwenlang gebruiken mensen planten om hun haar te kleuren. In onze westerse cultuur werd henna niet of nauwelijks gebruikt, maar in bijvoorbeeld Afrika en India is en was het heel gebruikelijk om je haar regelmatig met henna te behandelen. Zelfs de huid wordt ermee beschilderd.

In de jaren zestig van de vorige eeuw waaiden deze gebruiken over naar het westen. Sindsdien kunnen ook wij profiteren van de eeuwenoude kennis.

 

 Hoe de kleur uitpakt, ligt aan de achtergrond. Dit is zelden een wit canvas, dus we moeten werken met de achtergrond die we hebben. Dit betekent dat de donkere haren ook donker blijven en de lichtere haren, lichter blijven. Dat is ook precies de reden waarom de kleuren er zo natuurlijk uitzien. Je behoudt daarmee de natuurlijke kleurnuances van het haar. Dit is waar de meeste klanten naar verlangen en dat is ook de kracht van plantaardig kleuren.

bottom of page